Na 'De kinderhoek' en 'Kinderstraat 101' is Vier Kleine Kleutertjes is de huidige naam voor mijn verzameling kinderliedjes en versjes.
Na deze naamswijziging is er in 2009 ook eindelijk een nieuw uiterlijk voor de site gekomen.
De oude look stamde nog uit 1996, toen ik ben begonnen met de het verzamelen van de teksten.
Ik wilde namelijk liedjes zingen met mijn dochter, maar in die beginjaren van het internet, waren er geen nederlandse teksten te vinden.

Ik verzamel op deze site versjes en liedjes. Uit het feit dat ik ze plaats mag niet afgeleid worden dat ik het altijd eens ben met de inhoud.

Vier Kleine Kleutertjes is het meest bekend door de verzameling kinderliedjes. Kijk echter ook eens bij de andere onderdelen.

Totaal nu meer dan 750 teksten, waarvan ruim 630 bij de volks/kinderliedjes en meer dan 100 bij de gelegenheidsliedjes.
Voor de trouwe bezoeker is hier een overzicht van de laatst toegevoegde/gewijzigde kinderliedjes.
Het begrip kinderliedjes dekt tegenwoordig niet meer de lading, het zijn ook rijmpjes, versjes en volkswijsjes.
Wie de teksten van Daar was laatst een meisje loos en Altijd is Kortjakje ziek eens goed doorleest zal zien dat dit beslist vroeger geen kinderliedjes waren.
Ik heb van een redelijk aantal liedjes de midi-files. Je kan ze vinden onder de tekst van het betreffende lied. De liedjes zijn te herkennen aan een notenbalkje voor de titel.

Bij de gelegenheidsliedjes staan de teksten van verjaardags, paas, jaargetijden, Sint-Maarten en kerstliedjes. En natuurlijk de sinterklaasliedjes. Verder staan hier de versjes voor vaderdag/moederdag en de afscheidliedjes.


Veel plezier op mijn site, als u veel plezier bleefd aan de liedjes, kunt u altijd iets

Rob
Kijk ook eens op mijn andere sites:
RobHiddinga.nl
wi-wi.nl
Westerblokker.nl
Mijn homepage